Téli sport csak védelem mellett

A téli sportok aktív szerelmeseinek igazi ajándék a hideg idő és a hóesés, Magyarország azonban legnagyobb bánatukra nem elsősorban a síparadicsomairól híres. Éppen ezért a sítúrák alkalmával legtöbbször kénytelenek külföldre utazni a havas lejtők megszállottjai, ilyenkor elengedhetetlen utasbiztosítási szerződés megkötése.

A sí vagy extrém sport utasbiztosítások kifejezetten az olyan sportot űzőknek ajánlott, ahol a különböző balesetekből fakadó sérülések nagy számban fordulnak elő. Síelés, snowboardozás közben egy ártatlan szituációból, önhibánkon kívül is komolyabb sérülést szenvedhetünk. A sérülés, betegség ugyan már önmagában is megkeseríti a téli vakációt, de hogy elkerüljük a még nagyobb bosszúságot, valamint a kórházi ellátás okozta kisebb pénzügyi csődöt, mindenképp kössünk az utazás előtt utasbiztosítást.

Sokan a pár ezer forintos utasbiztosításon akarnak spórolni, ez azonban könnyen visszaüthet egy olyan aktív, már-már extrém kikapcsolódás esetében, mint a síelés. Sajnos nem elég az Európai Unió állampolgárának lenni és kiváltani az Európai Egészségbiztosítási Kártyát (utóbbi elengedhetetlen!), biztosítás nélkül mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk kórházi ellátás igénybevétele esetén.

Az utasbiztosítás önmagában ugyan nem védi meg a síelőt a balesetektől, de sérülés, vagy betegség esetén megkímél minket a felesleges kiadásoktól, és a baleset bekövetkezésekor a lehető legtöbb terhet leveszi a vállunkról. A síbiztosítás a baleseti költségeken túl még az általunk másoknak okozott személyi sérülésekre, jogvédelemre is fedezetet adhat, valamint a felszerelésünk sérüléseire, ellopása is biztosítható. Érdemes tehát időben gondoskodnunk esetleges ellátásunkról, hogy baj esetén ezzel már ne kelljen foglalkozni.